De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
  • Start
  • Nieuws
  • 15 januari 2019 - Lezing PNC in dialoog - Het klimaat verandert. En wij?
Al Gore en Ignace Schops samen in Berlijn (2018).

15 januari 2019 - Lezing PNC in dialoog - Het klimaat verandert. En wij?

woensdag, 28 november 2018

De draagkracht van onze planeet staat onder druk en we verliezen snel onze comfortzone. De gevaarlijke gevolgen van de klimaatverandering hebben een steeds grotere impact op ons leven!

Welke zijn de factoren voor klimaatverandering en hoe en waar speelt het zich af? Voor welke uitdagingen staan we en kunnen we oplossingen bedenken om de klimaatverandering samen aan te pakken? Ignace Schops zal een totaaloverzicht geven van de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Tevens laat hij ons meekijken naar de toekomst. De lezing is gebaseerd op de nieuwste presentatie van Al Gore en de inzichten van het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change).

Ignace Schops

Ignace Schops is sinds 2013 ambassadeur voor Al Gore. Recent was hij mentor en internationaal panellid op de Climate Leaderschip Training in Berlijn. Hij is internationaal gelauwerd voor zijn werk. Zo ontving hij in 2008 de Goldman Environmental Prize, beter bekend als de Groene Nobelprijs. Hij is Ashoka Fellow - world leading social entrepreneur – en full member van de Club van Rome. Ook is hij lid van de Rewilding Europe Circle en Commandeur in de Kroonorde. Vorig jaar werd hij door Charlie Magazine uitgeroepen tot één van de 25 invloedrijkste Belgen in de Wereld.

Raadpleeg de kalender voor meer informatie en om in te schrijven.

Foto: Al Gore en Ignace Schops samen in Berlijn (2018).

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Nieuws
  • 15 januari 2019 - Lezing PNC in dialoog - Het klimaat verandert. En wij?