De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC

Fruitplukevenement "Bilzen, de boom in"

hoogstamboomgaard

 

Te veel fruit om in één keer op te eten en heerlijk om puur natuur appelsap van te maken. Iedereen is welkom om appels te rapen en te laten verwerken tot heerlijk appelsap of om gewoon een kijkje te nemen in de hoogstamboomgaarden.

Zelf appels rapen en met je eigen appelsap naar huis? Dat kan!

Ingeschreven rapers kunnen maximum 40 kg appels verzamelen en nadien tot sap laten persen. 40 kg appels is goed voor zo’n 30 liter appelsap (maximum 6 boxen). De kostprijs voor het persen bedraagt 7,00 euro per box van 5 liter. Snel inschrijven is de boodschap, de plaatsen zijn beperkt.

Een bezoekje brengen aan dé hoogstamboomgaard van Vlaanderen? Dat kan ook!

Voor 1,00 euro kun je een linnen draagtas van de Stad Bilzen vullen met zelfgeraapte appels om mee naar huis te nemen (één draagtas per gezin). Ook kun je er proeven van streek- en fairtradeproducten of deelnemen aan de wedstrijd "schil de langste appelschil".

Wanneer
Zaterdag, 13 oktober 2018

van 10.00 tot 17.00 u.

Waar

In de boomgaard naast de bezoekersparking van Alden Biesen, Kasteelstraat 6 te 3740 Bilzen - bereikbaarheid zie www.aldenbiesen.be

Doelgroep

Iedereen is welkom.


Meer info

Als je appels wilt rapen om sap te laten persen, schrijf dan snel in bij de Nationale Boomgaardenstichting vzw, telefonisch +32 (0)12 39 11 88 of via e-mail info@boomgaardenstichting.be. Het aantal deelnemers is beperkt.